Нардеп розповів про майбутнє Канева

Владислав ГолубБудівництво сільських доріг, налагодження транспортного сполучення між Каневом і селами району, будівництво сміттєпереробного заводу - у планах народного депутата Владислава Голуба.

Переможцем виборів народних депутатів по 197-у виборчому округу (до якого входить Канів і частина Канівського району) у жовтні ц.р. став висуванець від Блоку Петра Порошенка Владислав Голуб. Депутат вже приступив до виконання своїх обов'язків у Верховній Раді. Ми вирішили дізнатися, з чого саме він почне свою роботу в окрузі, які проблеми Канівщини вирішуватиме в першу чергу. На ці та інші питання Владислав Голуб відповів у цьому інтерв'ю.

- Владиславе Володимировичу, як ви будете організовувати свою роботу в окрузі? Чи плануєте ви відкрити в Каневі свою громадську приймальню? Чи будете проводити особистий прийом громадян?

- Роботу в окрузі планую організувати так, аби вона була дієвою. Тобто жителі мають вчасно отримувати відповіді на свої запити, бачити вирішення проблем свого населеного пункту. Звичайно, для цієї роботи в такому великому окрузі я планую відкрити кілька громадських приймалень: у Черкаському, Канівському, Золотоніському ра-йонах та в Черкасах. Наразі вони формуються. Працюватимуть там люди з моєї команди, відповідальні та надійні.

- За вирішення яких саме проблем Канева й сіл Канівського району, що належать до вашого виборчого округу, ви як народний депутат візьметесь у першу чергу?

- Проблем багато. Треба розуміти, що їх доведеться вирішувати поступово. Безперечно, необхідно ремонтувати дороги, бо це найбільш гостре питання для сільських жителів, які через стан автошляхів залишаються практично відрізаними від райцентрів. Особливо актуальне це питання для Канівщини.

Крім того, Канів - робота перевізників, які відмовляються від частини маршрутів через їх збитковість та стан доріг, поліпшення екологічної ситуації, забезпечення деяких сіл водою та газом, стан лікарні.

У районі працює велике підприємство "Наша ряба" - це найбільший платник податків, проте, громада стурбована рівнем забруднення навколишнього середовища цим виробництвом. Необхідно поєднати інтереси громади й бюджету, тож вважаю за необхідне знайти можливості для переробки відходів підприємства. Приміром, технологія пиролізу дозволить не лише утилізувати непотріб, а й виробити енергію чи паливо.

Для всіх районів округу також актуальні питання правового характеру, оскільки пересічні громадяни, особливо з віддалених районів, не орієнтуються в законодавстві. Тому допомога людям у правовому полі щодо оформлення спадщини, оренди землі, консультації та отримання інформації й пропозицій від них для створення нових законів, думаю, стане основою моєї роботи.

- Уже близько року Канівська райдержадміністрація працює без керівника. Чи запропонуєте ви очільнику Черкаської облдержадміністрації кандидатуру? Чи є у вас на прикметі людина, яка б могла взяти на себе відповідальність за роботу Канівської РДА?

- Якщо знадобиться моя порада в цьому питанні, то, звісно, гідні люди у моїй команді є. Проте, така посада, як на мене, має бути погоджена громадою. Бо кому, як не людям, знати, хто краще господарюватиме на їхній малій батьківщині.

- Ваш попередник у Верховній Раді Леонід Даценко активно працював над втіленням ідеї надання Каневу особливого статусу - духовної столиці України. Чи підтримуєте ви цю ідею? Чи згодні ви з думкою, що канівці повинні зберігати й примножувати туристичну привабливість міста й розвиватися як один з культурних і туристичних центрів держави?

- Я думаю, що такий статус Канів уже має багато років. Неофіційно. Але мало що залежить від статусу. Регіон має розвиватися в туристичному напрямку, треба приваблювати туристів, зацікавлювати родзинками, сучасною інфраструктурою. Мають працювати інвестори. Це щоденна праця з розроблення та втілення ідей. Перетворити Канів на таку собі Мекку просто наданням статусу не вийде. Треба, щоб були люди, однодумці, зацікавлені в кінцевому результаті. Готовий долучитися разом із своєю командою до такої практичної роботи.

- Жителі Канева зарекомендували себе як активна громада. Чи налагоджені у вас контакти з громадськими організаціями нашого міста, чи збираєтесь ви співпрацювати з громадським активом Канева?

- Я б сказав, що, швидше, налагоджені контакти з громадами сіл. Зокрема, це ті населені пункти, де я проводив зустрічі. Працювати з активістами завжди радий, бо це інформатори, завдяки яким проблеми маленьких міст можуть бути вирішені на державному рівні.

- Чи є у вас цікаві ідеї, проекти, які б ви хотіли реалізувати спільно з канівською місцевою владою і громадою? Назвіть їх.

- Для канівчан, найперше, треба зняти соціальну напругу із промисловим підприємством. Сучасний переробний завод - це те, що потрібно громаді й бізнесу сьогодні. Загалом, найкращі проекти - ті, які вирішують проблеми громадян.

Марія Гламаздіна

Дніпрова зірка

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ