У Черкасах 91-річна жінка шиє ковдри для захисників України (фото)

За часів Другої світової вона підлітком допомагала партизанам.

Я ще підлітком допомагала партизанам у роки Другої світової і ніколи не думала, що через 70 років мені доведеться знову боротися з ворогом», – розповідає 91-річна Ніна Посипайко, волонтерка комітету самоорганізації населення «Дніпровський»

У Черкасах активізувався волонтерський рух – безліч чоловіків та жінок об’єдналися для перемоги України у війні з Росією. Шиють ковдри, плетуть сітки, діляться речами, готують теплі обіди – кожен намагається допомогти всім, чим може: і захисникам, і людям, які приїхали із найбільш постраждалих міст.

«Я ще підлітком допомагала партизанам у роки Другої світової і ніколи не думала, що через 70 років мені доведеться знову боротися з ворогом», – розповідає 91-річна Ніна Посипайко, волонтерка комітету самоорганізації населення «Дніпровський».

Ніна Іванівна пережила багато лиха: голодомори, війну, відбудову. Виростила двох дітей, має онуків. Працьовита і небайдужа до біди інших людей.

«Слава Богу, ще бачу нитку й голку на машинці, тому допомагаю нашим воїнам та переселенцям: шию подушки, заготовки на ковдри. Я дуже хочу миру і перемоги!», – додає вона.

«Ми пишаємося нашою волонтеркою Ніною Іванівною! До речі, її син, колишній воїн-афганець, зараз теж у рядах самооборони міста, – каже голова КСН мікрорайону «Дніпровський» Любов Здоровенко. – Взагалі колектив нашого комітету від початку війни 2014 року й дотепер виготовив понад півтори тисячі маскувальних сіток!».

За її словами, тут, серед іншого, шиють теплі шкарпетки, подушки, ковдри й матраци. Збирають допомогу та відправляють її захисникам.

«Зараз, коли в усій Україні почалася війна, ми активізувалися максимально. Щойно закупила продукти для наших воїнів, будемо передавати. Вірю в перемогу! Слава Україні!», – підсумовує очільниця комітету.

«Я без погонів не уявляю свого життя», – говорить 30-ти річна сержант Ольга, працівник військової частини.

0-ти річна сержант Ольга, працівник військової частини

Вона була студенткою Уманського державного сільськогосподарського університету і шукала роботу фінансиста. Натомість їй запропонували… службу у військовій частині!

«Спершу був шок, – згадує Ольга Леонідівна. – Усі в формі, строгі. Я тоді взагалі не орієнтувалася у званнях, уставі, традиціях. Склала присягу на вірність народу України і почала працювати у відділі забезпечення. А через 10 років уже не уявляла іншого життя! Більше того: через сімейні обставини звільнялася, 2 роки працювала фінансистом у цивільних закладах. Але знову повернулася у військову частину!

Я без погонів не уявляю свого життя. Тут зовсім інший ритм, інші люди. У нашому черкаському військкоматі хороший колектив, усі одне за одного, допомагають. З роками я стала помічати у собі риси військової людини: люблю чіткість і злагодженість. Є графік – є порядок».

2017 року несла службу в гарячій точці, у частині забезпечення видавала боєприпаси. Там познайомилася зі своїм чоловіком. Зараз виховують донечку, їй –10 років.

«В останні роки багато жінок в Україні ідуть на військову службу, обирають професію військового. Я пишаюся їхнім вибором і відвагою, – ділиться Ольга – У часи воєнного стану служба цілодобова. Важко неймовірно, причому не тільки фізично, а й психологічно. Але я вірю в нашу армію, в наш народ. Останні події нас згуртували і ми стали однією великою родиною. Всі свої страхи трансформуємо в гідність, а сумніви – у віру. За нами – Перемога. Слава Україні!».

5000 порцій гарячих страв та сухих пайків щодня готують у «Центрі гуманітарної підтримки армії», який обладнали при ДНЗ «Черкаське вище професійне училище»

5000 порцій гарячих страв та сухих пайків щодня готують у «Центрі гуманітарної підтримки армії», який обладнали при ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» (за адресою: Подолинського, 20).

Близько 200 людей щодня беруть участь у приготуванні страв, нарізці бутербродів, плетінні сіток та облаштуванні сховищ.

«Наші черкаські жінки безупинно годинами працюють на кухні, чоловіки вантажать і розвантажують продукти, містяни та жителі області передають тони продовольства, українці перераховують кошти!, – говорить директор закладу Сергій Воронов. – Тільки за перші дві доби війни від жінок Черкас пролунало майже 2 тисячі телефонних дзвінків із бажанням допомогти! Дякую всім за невтомну працю, всім, хто долучився до спільної справи, адже зусилля кожного це маленька цеглинка Великої української перемоги! Все буде Україна!».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ