З передової - на весільний рушник

весілляВ її косах пломеніють маки, на тендітні плечі спадають барвисті стрічки, а очі сяють безмежним щастям. Поряд її суджений. Той, на кого чекала довгі дні і ночі, за якого, як могла, молилася Всевишньому, стоячи навколішки до образів, аби уберіг від ворожої кулі. Тепер він біля неї, тримає за руку міцно-міцно і шепоче: "Відтепер ти моя, навіки". Юрківчанин Олексій Кобзар — солдат Черкаського батальйону територіальної оборони, вже більше півроку боронить свою землю від ворога. Миколаївка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Новогнатівка, Волноваха. І це не весь перелік населених пунктів, де йому довелося йти пеклом війни, займаючи першу лінію оборони. Щораз, відбиваючи атаки ворога, тримав руку на серці. Саме там, біля серця, в нагрудній кишені, фото тієї, в кому він знаходить підтримку, розуміння, розраду — його коханої.

— Там йде дивна війна, якої солдати не розуміють. Але я знаю одне: треба йти і не надіятися, що твою сім'ю захистить хтось, а не ти. Це не наша війна, війна політиків, хоч гинуть у ній звичайні люди. Ми до кінця не знаємо — за що? Техніки не дають, військові отримали за два місяці по 400 гривень, зброї мало, з автоматами проти "Градів" не повоюєш. Одяг, амуніція, харчі, гроші — це все дякуючи односельцям. Бронежилет купили звенигородчани, а каски привезли волонтери. На зиму звенигородська самооборона виділила одяг і термобілизну. Я вірю в те, що цей весь жах швидко закінчиться. Настрій бойовий в усіх моїх побратимів, на своїй землі ворога ми здолаємо.

За таких обставин гартувалося почуття. І ось нещодавно боєць Кобзар повернувся із зони АТО, лише на декілька днів, щоб повести кохану під вінець. Військове керівництво спеціально дало бійцеві двотижневу відпустку, щоб він одружився. З односельчанкою Ліною зустрічалися дуже давно, майже чотири роки. Про весілля вже мріяли і навіть запланували, проте події в країні пришвидшили день народження нової родини.

Сільський голова Валентина Цегельна дізналася, що подружжя планує скромно розписатися в найкоротші терміни і особливого розмаху весілля не набуде. Тож організувала особливу церемонію, на яку зійшлися найближчі люди.

Молодят на порозі зустріли хлібом, віншували найтеплішими вітаннями. В кращих традиціях Валентина Григорівна провела обряд. Без хвилювань і сліз не обійшлося: коли наречені стали на рушник, скріпили обручками своє кохання, і замість традиційного маршу Мендельсона прозвучав Гімн України. Школярі разом із їхнім директором Лідією Прокопенко підготували музичний дарунок, а ще вручили нареченому малюнки, які малювали всією школою.

— Нехай це буде тобі оберегом, Олексію, — накинула захиснику на плечі синьо-жовтий стяг Валентина Цегельна. — Знай, що ти наш герой, тебе чекає молода дружина, твої рідні і все село. Нехай тобі легко служиться й повертайся скоріше додому. Сьогодні настав час вашого подружнього життя. Любіть одне одного, бережіть одне одного й цінуйте. Тож у добрий час вам, на довгий вік, на щастя і на здоров'я!

Цю хвилюючу подію не могли оминути увагою в районі. Тому привітати молоду пару приїхали голова районної ради Володимир Кучер та його радник Валерій Удалінський. Красивому подружжю гості побажали усіх земних благ, щасливої сімейної долі, Олексію скорішого повернення додому, а Ліні — сил і терпіння.

— Ця подія дуже хвилююча, тому бракне навіть слів. У цей складний для нашої держави час кращі її сини боронять свою землю від агресора. Такими українцями-патріотами, як Олексій, пишається народ. Від душі поздоровляю вас із створенням нової сім'ї, дарую ці святі ікони, аби вони оберігали вас від усього лихого, — промовив голова районної ради Володимир Кучер.

Цінний подарунок від народного депутата Валентина Ничипоренка вручила й по-материнськи тепло привітала молодят його помічник Раїса Некреча. Громада села та колектив сільської ради, в якому працює Ліна Белінська, теж обдарували наречених. І, звичайно ж, присутні на церемонії не упускали момент привітати молодят вигуками: "Слава Україні!", зокрема тоді, коли вони підняли келихи шампанського.

— Дуже все приємно і неочікувано, — поділилася Ліна. — Бо ж готувалися зовсім скромно відзначити. А тут — стільки гостей! Ми вдячні всім за підтримку. Знаєте, мабуть, жодна наречена так швидко не збиралася заміж, а тому наша реєстрація шлюбу досить неординарна і буде в пам'ятку все життя. Хоча ми з Олексієм вже вирішили: коли повернеться з війни, відгуляємо весілля на все село.

Той день видався в Олексія і Ліни сонячним і дуже щасливим, але й тривожним водночас, бо главі новоствореного сімейства знову йти на передову. У закоханих було лише 10 днів, щоб побути разом. Їхній медовий тиждень, такий солодко-болючий, сплив. Тому тривога вочевидь хлюпала через край. Олексій повернувся до своїх бойових товаришів, а Ліна знову прикипіла до мобільного телефону. На прощання молода дружина наказала своєму захиснику і боронителю всієї Батьківщини: "Повертайся живим і здоровим!". А по іншому бути просто не може, бо під її серцем тріпоче маленьке життя. Їхнє. Заради якого треба вистояти.

І ми бажаємо молодятам миру й злагоди в їхній родині, в усій країні! Хай ваш медовий місяць поки відкладається, але неодмінно буде — в мирній та вільній Україні.

Алла Коновал

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ