Що таке календар вагітності та як його вести: корисні поради

Вагітність - це час, який кожна жінка запам’ятовує на все життя. Цілком звичайно, що виникає бажання фіксувати свої відчуття і зміни, а також отримувати відповіді на різні питання про розвиток плода. Часто можна почути, що для цього існує календар вагітності, але що це таке і як ним користуватися?

календар вагітності

Цікавою інформацією поділилися спеціалісти з “Клубу Турботливих Матусь” на сайті https://www.nestlebaby.com.ua/ua.

Довідник і власний щоденник

Є два способи користуватися календарем вагітності. По-перше, можна придбати книжку чи скачати на смартфон застосунок із детальним описом перебігу вагітності. По-друге, можна самостійно записувати або фіксувати в комп’ютерній програмі свої відчуття та зміни. Вагітна отримує всю необхідну інформацію, а також може своєчасно та об’єктивно відслідкувати, що з нею відбувалося на кожному етапі - це не лише щоденник на спогад, а й цінна річ для лікаря, що спостережує вагітність.

Календар по тижням. Один із способів вести щоденник вагітності та отримувати корисні підказки на щодень - це календар вагітності, створений з 40 тижнів. На кожен тиждень у ньому міститься інформація про зростання плода, його можливості й відчуття, а також поради щодо стану жінки.

Наприклад, на 33 тиждень вагітності можна дізнатися стать дитини майже стовідсотково, зробивши скринінг-тест УЗД, зазвичай запланований на цей період. Та й кожен тиждень вагітності має свої цікавинки, які матусі хочеться пригадати, коли перші роки життя дитини минуть.

Календар по місяцям. Це також дуже інформативний посібник, а у вигляді жіночого щоденника він простіший у заповненні, адже місяць за місяцем змін стають дедалі більш разючими, і їх легко фіксувати. Цікаво, що згідно з позицією акушерів-гінекологів, вагітність триває 10 місяців, які так і називаються - акушерські місяці. Справа в тому, що рахувати слід не від дати ймовірного зачаття, а від першого дня останньої менструації, після якої настала вагітність. Такий календар дуже точно враховує стадії розвитку плода та передбачає всі важливі ознаки - перше ворушіння, коли опуститься живіт, очікувану дату пологів тощо.

Календар по триместрам. Цей вид трохи простіше описує те, що відбувається з вагітною та плодом в утробі, але має свої переваги. З триместровим календарем легше охопити всю картину вагітності загальним поглядом.На першому триместрі закладаються органи ембріона, вагітну спіткає токсикоз, найбільше турбот буває щодо взяття на облік до жіночої консультації та перших обстежень. Другий триместр цікавий подальшим розвитком плода, що набуває здатностей людини - слуху, зору, руху. На третьому триместрі плід вже стає життєздатним, а також починається таке хвилююче спілкування майбутньої матері з малюком у животику.

Будь-який вид календарю корисний та принесе неабиякі емоції вагітній, навіть за довгі роки ті записи будуть цікаві та хвилюючі. Спробуйте вести такий календар, не пошкодуєте зусиль!

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ